Vælg en lokal boligadvokat

10 februar 2021 Lotte Hindsberg

Når du skal købe en ny bolig, er det en god ide at have en boligadvokat med lokalkendskab. Det skyldes, at der kan være lokale forhold, som det kan være vigtigt at have kendskab til, når man er på udkig efter en ny bolig.

Det kan f.eks. være i forhold til kommunens lokalplaner. Din boligadvokat kan også have kendskab til hvilke banker og filialer, det kan være bedst at ansøge om et lån. Din boligadvokat kunne f.eks. være eboligadvokat.dk

De mange boligforhandlinger

Når der skal købes bolig er det fleste klar over at man kan prøve at presse prisen hos sælger, men ikke alle er klar over at det også er muligt at forhandle med banken om lånebetingelserne. Det er din boligadvokat og han er samtidig en erfaren og dreven forhandler.

Det betyder at det er en god ide at tage ham med, når der skal forhandles med banken. Du kan også bede ham om at forhandle med forskellige banker på dine vegne. Det er vigtigt at huske at du har ansat boligadvokaten til at få den bedst mulige handel på dine vegne, ligesom banken har ansat bankrådgiveren til at få den bedst mulige – til banken.

Selvom det kan virke som noget ubetydeligt noget små ændringer i betingelserne, vil det have stor betydning over en 30 årig periode.

Det samme gør sig gældende når der skal forhandles med sælger og ejendomsmægleren. Ejendomsmægleren er ansat af sælger til at skaffe ham den bedste handel, nøjagtig som boligadvokaten er til skaffe dig den. Det giver derfor god mening at lade 2 professionelle forhandle frem for at du forhandler.

Til sidst når alle forhandlingerne er overstået og købsaftalen er underskrevet skal skødet tinglyses. Det tinglyste skøde er købers bevis på at boligen er hans. I dag foregår en tinglysning digitalt og ved hjælp af NemID.

Flere Nyheder