Undgå ulykker på arbejdspladsen

23 august 2021 Steffen Hansen

Der er mange ting en arbejdsplads kan gøre, for at undgå ulykker. Et af dem er, at få opsat et hegn eller stålværn på relevante steder, så man ikke skal frygte uvedkommende, eller at man kan falde udover, hvis det er ved en trappe eller andet. Læs her i indlægget hvordan man kan undgå ulykker på en arbejdsplads.

Opsæt stålværn

Et godt sted at starte, hvis man ønsker at undgå ulykker, det er ved at opsætte et stålværn. Et stålværn er et hegn, som er lavet af stål, og som man blandt andet kan bruge ved en indendørs trappe. Derved kan man sikre, at ens medarbejdere ikke falder ned af trappen, eller på anden måde kommer til skade ved den. Et stålværn er en nem og elegant løsning til at sætte en barrikade op, som sikrer trappen.

Hav klare regler

Det er vigtigt at have klare regler på sikkerheden, hvis der er en chance for, at man kan komme til skade på arbejdspladsen. Dette gælder alt fra hvor meget man må løfte, hvordan man skal håndtere ting, og hvilket tøj man skal have på. Hvis det er en produktion, så skal man f.eks. have sikkerhedssko på, hvor hvis det er en byggeplads er en hjelm nødvendig. Reglerne der skal opsættes kommer helt an på hvilken arbejdsplads det er, og hvilke farer der kan være på arbejdspladsen.

Der skal af gode grunde ikke være de samme regler på et kontor, som der skal på et værksted, eller på en fabrik, hvor man producerer store maskiner. Derfor er det vigtigt, at du laver reglerne målrettet arbejdspladsen, hvor de skal bruges.

Med de ovenstående to tips, så er du godt på vej til, at få en sikker arbejdsplads, hvor arbejdsulykkerne er minimale, og sikkerheden er i top. Der findes mange andre ting, som man også skal fokusere på, men disse vil vi ikke komme ind på i dette indlæg.

Flere Nyheder