single-image

Hvordan bruger jeg æteriske olier i hjemmet?

Der er mange måder, hvorpå du kan skabe ekstra hygge og stemning derhjemme ved hjælp af æteriske olier. De velduftende og særdeles koncentrerede olier skal selvfølgelig anvendes med omtanke og forsigtighed – og det er bestemt ikke alle æteriske olier, som egner sig til hjemmebrug. Det kan for eksempel være temmelig risikabelt at anvende kanel olie, som kan give grimme ætsninger og udslæt ved påføring, og kan være skadelig for luftvejene ved indånding.

Der imod kan du sagtens dryppe lidt rosen olie eller geranium olie i din duftlampe, hvis du ønsker en blid duft af blomster i dine stuer. En duftlampe er et aggregat, som i udformning minder om et fyrfad til tepotter. I stedet for tepotten er der placeret en keramik eller porcelæns skål oven på fyrfadet, i hvilken du hælder en lille mængde destilleret vand samt et par dråber æterisk olie. Når vandet varmes op af fyrfads lyset, vil olien fordampe og sprede en skøn duft i rummet.

Du kan også bruge et par dråber æterisk olie sammen med dit vaskemiddel, hvis du ønsker at dit sengelinned skal dufte af lavendel – eller i dit neutrale rengørings middel, hvis gulvet skal dufte af citrus frugter efter vask. Og så kan du selvfølgelig altid tilsætte et par dråber afslappende olie til dit badevand, hvis du er så heldig at være i besiddelse af et badekar.

Hvor finder jeg de lækreste æteriske olier?

Hos Veracura kan du købe æteriske olier af mærket Nardos. Når du køber æteriske olier hos Veracura, er du sikker på at få olie af bedste kvalitet, uanset om der er tale om lavendel olie, appelsin olie, pebermynte olie, eukalyptus olie eller andre skønne og velduftende æteriske olier. Du kan se hele det store udvalg af æteriske olier fra Nardos, og bestille dem online på veracura.dk