Hvor et plankebord ellers kan pynte

21 november 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvor et plankebord ellers kan pynte

Plankeborde er blevet populære i nyere tid, da det udstråler noget råt og naturligt, hvor man hiver naturen ind i hjemmet igen modsat det tidligere, hvor der skulle være skarp opdeling mellem de hjem og natur med små udsving.

Det hele skulle gerne være elektronisk og/eller sterilt, så man følte, at man var kommet dét skridt videre fra at bo ude i naturen, da vi mennesker jo har udviklet os gevaldigt derfra.

Men så kom der en strømning, hvor det blev på mode at tage naturens egne redskaber og ikke forfine dem for meget andet end, at de skulle have noget olie og have skåret kanterne til, så man ikke kunne få splinter i fingrene – og så kom materialerne ind i hjemmet.

Dette skete for eksempel med et plankebord, og den tendens lever fortsat videre.

Faktisk er det fedest, hvis man kan få det mest muligt til at ligne, at man lige har skåret ét stort stykke af et træ, slebet det lidt til, givet det nogle ben på og så stillet det op indendørs.

Det smarte ved at få eller lave sådan en plankebord er jo, at man selv kan bestemme målene, så man blandt andet kan få nogle, der passer til balkoner til få personer eller nogle til langborde, hvor man skal sidde hele gårdhaven og spise sammen om sommeren.

Apropos sommer så passer sådan nogle plankeborde jo også virkelig godt ind i sommerhuse, hvor man jo netop går et stykke tilbage i naturen og gerne har en hytte, der er lavet af træ og har mange materialer af træ indendørs.

Selv i kontorlandskaber kan man have sådan et plankebord, der kan skabe en modsætning mellem det mere officielle og firkantede i mødelokalerne og så det mere naturlige.

Det emmer jo også af noget nordisk, at man laver tingene selv eller i hvert fald får det til at ligne, at man har lavet det selv.

Flere Nyheder