Hvilke efterbehandlinger er populære ved gulvafslibning?

08 juli 2019 Anders Lundtang Hansen
image

En af de vigtige ting, som man mange folk vælger efter en omgang gulvafslibning er en tilhørende efterbehandling.

Ja, faktisk vil de professionelle gulvafslibere mene, at du ikke kan undvære en efterbehandling, for det er det, som fuldender en god gulvafslibning.

Lidt groft sagt kan man sige, at når man sliber et trægulv ned, så står det frem, som hvis man fik lavet et nyt sår på huden, som man valgte ikke at tilse, måske give en indsprøjtning, hvis det er grelt, eller for den sags skyld lægge et plaster på.

Nogle mennesker mener selvfølgelig, at et sår heler sig bedre uden et plaster, men det er jo en grund til, at man sætter et plaster på såret: Det holder visse infektioner væk og afskærmer det generelt.

Det samme kan man sige om resultatet efter en gulvafslibning: godt nok ser gulvet en del flottere ud nu, end da man havde sit gamle slidte gulv at kigge på, men en efterbehandling sørger både for, at gulvet får mulighed for at hele sig godt igen bagefter, men så giver det også gulvet en flot finish, som også gør det slidstærkt.

Men det er ikke lige meget, hvilken type af efterbehandling man vælger sig, for det hænger sammen med, hvilket udtryk man ønsker, at gulvet skal have; hvor omfangsrig gulvafslibningen var, hvilken trætype man har og andre parametre.

Desuden er der lige den lille ting, at selvom man kan have en gulvtype, som gulvafsliberne har arbejdet med før, så kan man aldrig garantere et resultat, som kunderne eventuelt har set på nettet, eller som gulvafslibningsfirmaet har tilsvarende eksemplet liggende af på deres hjemmeside – det er blot et pejlemærke.

Ikke to gulve er nemlig ens.

Nogle efterbehandlinger er dog mere populære end andre, og det ser man både på via statistik og hvad, kunderne ønsker sig.

Men hvis du vil blive klogere på emnet, anbefaler vi, at du læser videre her: https://gulvkanonen.dk/hvad-er-den-mest-populaere-efterbehandling-til-traegulve/

Flere Nyheder