Hvad er gældssanering?

29 august 2021 Emilie Jacobsen

Hvis du har en gæld, som det virker uoverskueligt for dig at betale, kan det være, at du har overvejet, om du kan få gældssanering. Er du i tvivl om, hvad ordet dækker over, skal du selvfølgelig starte med at slå det op for at finde ud af, om du kvalificerer til det. 

Et af de steder, hvor du har mulighed for at slå gældssanering op, er i inkassofirmaet Debtias ordbog. De har skabt en udførlig ordbog over de udtryk, der bliver brugt i inkassoverdenen. Det er ord, som de er vant til at bruge i det daglige, men som det kan være svært for os almindelige mennesker at forstå. 

I følge deres ordbog betyder gældssanering, at du kan nedsat og i nogle tilfælde helt slippe for din gæld. Har du en uoverskuelig gæld, kan det altså virkelig hjælpe på din situation. Det er dog ikke sikkert, at du kan få gældssanering. Det er noget, der bliver vurderet ved domstolene. Du har dog mulighed for at søge om det og få din sag prøvet. 

Kan jeg helt slippe for min gæld med gældssanering? 

Gældssanering betyder ikke, at du fuldstændig slipper for at betale gæld. I stedet bliver der set på, hvor meget du har råd til at betale af. Du får penge til at betale dine faste udgifter som bolig, transport og forsikringer og får derudover et rådighedsbeløb, der skal dække mad, tøj og lignende. Resten af dine penge skal du bruge til at betale af på din gæld.

Domstolene vurderer, hvor længe du skal leve på denne måde. Det kan for eksempel være i en periode på fem år. Sørger du for at betale af på din gæld i perioden, vil den resterende gæld blive slettet, når perioden er slut. Du vil derfor typisk stadig skulle afdrage på din gæld, men det vil ofte være et langt lavere beløb. 

Flere Nyheder