Godt indeklima uden skimmelsvamp

23 oktober 2019 Mette Pedersen
Godt indeklima uden skimmelsvamp

Skimmelsvamp kan opstå i alle hjem uanset om de er gamle eller nye. Hvis indeklimaet er dårligt og huset ikke kan ånde, så er der risiko for vækst af skimmelsvamp, og du kan risikere at blive syg.

Bor du i et hjem, hvor du glemmer at lufte ud flere gange om dagen, hvor varmen aldrig rigtig er tændt og fugten driver på væggene, så kan du næsten med garanti være sikker på, at der vil opstå skimmelsvamp i et eller flere af boligens rum. Men mindre kan også gøre det, du behøver ikke at leve ekstremt indelukket for at få skimmelsvamp i din bolig – det kan være små ting, der gør forskellen. 

Måske er dit hus isoleret for godt, måske er ventilationen dårlig i dit baderum, måske har du ingen emhætte, eller væggene i din kælder er malet forkert. Kan du ikke se skimmelsvamp med dit blotte øje, kan det sagtens stadig være der, for det har det med at gemme sig i hulrum, i skakter, bag skabe og på loftet. Kig alt godt igennem og vurdere situationen. Er der meget, skal der skrappe midler i brug, er der kun lidt i eksempelvis dit baderum på fliserne, så start med at vaske ned med et produkt lavet til formålet. Se tiden an og husk at tage dine forholdsregler med god udluftning og varme i boligen. 

Mange små faktorer kan sætte gang i væksten af skimmel, og er du i tvivl, om du har skimmelsvamp i din bolig, bør du få en professionel ud og teste for det samt give vejledning og løsningsforeslag.

Du bliver dårlig og huset lugter

Tror du, der er en risiko for, at du har skimmelsvamp i din bolig, så er der visse ting, der klart indikerer det – her kommer et par af dem:

– Det lugter grimt, hengemt og af mug i din bolig eller dele af den.
– Det er mørke plamager på vægge, lofter eller gulv og det ligner måske ligefrem mug.
– Du er konstant dårlig, når du er i hjemmet med hovedpine, svimmelhed, hoste, allergi, løbenæse og symptomer i den dur.

Flere Nyheder