Gå på arbejde og modtag behandling samtidig

19 november 2021 Lotte Hindsberg

advertorial

Mange der har et alkoholmisbrug er bange for at søge hjælp, for hvad vil der så ske med deres arbejde, men i mange tilfælde er det muligt at modtage behandling for ens alkoholmisbrug ved siden af, så man forsat kan passe ens arbejde. Hvad mange ved siden af glemmer er at mange virksomheder har en progressiv alkohol politik som bakker op om en behandling og det er ikke sjældent, at det er en arbejdsplads der sætter stolen for døren og beder en misbruger om at søge hjælp.

Det er kun i meget voldsomme og årlange misbrug at en misbruger typisk bliver indlagt til afvænding. Det skyldes at kroppen skal afvendes gradvis for ikke at gå i chok og det skal ske under overvågning. Det kunne f.eks. ske på behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling.

image

Behandling i dag modsat tidligere

I “gamle” dage troede man at så snart en person var affruset var han i stand til at klare sig fremover, især når han fik et glas antabus med hjem. I dag ved man at et misbrug som regel stikker langt dybere. Der er som regel gode grunde og årsager til at man er endt i et misbrug. De skal kortlægges og en misbruger skal lære nye værktøjer til hvordan han kan takle problemer uden at ty til alkohol. 

Dernæst kommer der den svære hverdag som kommer når behandlingen er slut. Der skal som regel siges farvel til gamle venner og vaner og den tid som man har brugt på en misbrug skal nu udfyldes med noget andet. Det er ofte ikke en lille antal timer dagligt. Derfor er efterværn mindst lige så vigtigt, hvor misbrugeren får støtte til at komme videre, få nogle sunde og andre vaner. Måske få genoptaget forbindelsen til familien, som er en stor hjælp til at fastholde de nye vaner. Det kan også være hjælp til at finde en ny bolig.

Flere Nyheder