single-image

Fysioterapi: Hvad behandler en fysioterapeut?

Ryggen gør ondt, led og muskler strammer eller det er svært at komme ordentlig i gang efter en skade. Kan du nikke genkendende til en af scenarierne, så er en fysioterapeut måske løsningen for dig – læs med, og forstå hvad en fysioterapeut kan hjælpe med.

Artiklen “Fysioterapi for kroppens velvære” på bloggen sportsbase.dk kalder kroppen for et tempel, vi skal passe på, og så foreskriver den fysioterapi til både forebyggelse og helbredelse. 

Vi har taget et kig på fysioterapien og dens mange muligheder; hvad er det helt præcis en fysioterapeut kan hjælpe med?

Hvad er en fysioterapeut?

Fysioterapeutens arbejde er at (gen)opbygge din krops bevægelser, så den fungerer optimalt. Processen er som regel analyse af problemet, vurdering af omfanget og diagnosticering samt målsætning – hvordan skal du behandles, og hvordan forebygger du, at det sker igen?

Hvad behandler en fysioterapeut?

Fysioterapeuten har fokus på alle de bevægelige dele af din krop, og vedkommende sørge for at forebygge og behandle enten muskler, led, kredsløb eller nervesystem. Blandt de mest almindelige lidelser, som fysioterapeuten behandler, er:

– Rygsmerter

– Sports- og arbejdsskader

– Nedslidning

– Gigt

– Diskoprolaps

– Seneskedehindebetændelse

– Spændingshovedpine

Der findes mange andre ting, fysioterapeuten også kan være behjælpelig med at forebygge og helbrede, og mange gange er det et spørgsmål om at ændre vaner og udføre små øvelser derhjemme.

Rygsmerter er det hyppigste problem

Mange danskere døjer med rygsmerter i et omfang, der gør det svært at stå ud af sengen om morgenen, og er det tilfældet hos dig, kan du have stor gavn af en fysioterapeut. Ofte kan det løses med øvelser og behandling, og med de rette initiativer kan du endda sørge for, at smerterne ikke kommer igen.

Der findes forskellige behandlingsformer hos en fysioterapeut, og de veksler som regel mellem manuel terapi, information og vejledning, øvelser, genoptræning og holdtræning.

Mange smerter kan helbredes eller forbedres i samarbejde med en fysioterapeut, så hvis du har problemer, er det bare om at komme i gang og kontakte en.

Tjek også disse sider:

https://sportsbase.dk/
https://sportsglæde.dk/
https://sport-tips.dk/
https://sports-bloggen.dk/
https://sports-nyt.dk/
https://SportOgIdræt.dk/
https://Idrætsbloggen.dk/
https://SportOgUdstyr.dk/
https://SportOgGrej.dk/
https://sportsopdateringer.dk/
https://boldbloggen.dk/
https://vielskersport.dk/

You may like