Forskellige former for misbrug

06 februar 2022 Steffen Hansen

advertorial

Har du tænkt over, hvad det egentlig vil sige at være misbruger? Hvis ja, så har vi lavet en liste med tre forskellige former for misbrug. Der findes mange forskellige ting, man kan være misbruger af. Det vigtigste, hvis man vil over sit misbrug, er at snakke med nogen og få hjælp til at komme god i gennem misbruget. Der findes mange forskellige behandlingsmuligheder for misbrugere.

Et sted hvor du med sikkerhed søge hjælp, er ved et center til behandling af misbrug. Læs med her, hvis du vil vide mere om forskellige typer af misbrug. 

Misbrugscenter

Shopping

Der er intet galt i at elske at shoppe. Men hvis du føler at det bliver en decideret nødvendighed at shoppe konstant, så skal du nok overveje at gøre noget ved dit forbrug.

Hvis du især ikke har så mange penge, så kan det får store konsekvenser, hvis du ikke er i stand til at stoppe med at bruge penge. Hold derfor skarpt øje med dit forbrug, og sørg for at søg hjælp, hvis du ikke er i stand til at stoppe. 

Spil om penge

En lignende type misbrug, hvor man også bliver ved med at bruge penge, er ludomani. Ludomani indebærer, at man bliver så afhængig af at spille om penge, at man bliver ved med at bruge sine penge for at kunne spille videre. Danske online casinoer er påkrævet at holde øje med deres spilleres forbrug.

De har også et samarbejde med ludomanilinjen, hvor man kan ringe ind, hvis ens spil har taget overhånd. 

Stoffer

En af de mere sundhedsskadelige typer af misbrug er misbrug af hårde stoffer. Mange undersøgelser viser, at mange unge har prøvet at tage disse hårde stoffer, og mange gør det endda ofte. Hvis man ikke passer på, så kan det i sidste ende resulterer i sundhedsskadelige problemer, eller i værste fald død. 

Flere Nyheder