Få hjælp til den bedste gulvafhøvling i dit hjem

17 februar 2021 Astrid Pedersen

Er dit gamle trægulv træt og trist – og ville du ønske, at det atter stod, som var det ganske nyt? Så kan det godt være at du har brug for gulvservice i den ene eller den anden form. I det følgende kan du læse mere om gulvafslibning og gulvafhøvling, hvad forskellen er på de to forskellige typer gulvservice – og hvornår du skal vælge afslibning frem for afhøvling af gulve.

Afslibning af gulve – når dit trægulv blot er slidt

Der er nemlig ingen som helst grund til at lade gulvet afhøvle hvis det blot fremstår en smule nusset og snusket i overfladen. Et trægulv bliver med tiden slidt. Med slitagen følger både misfarvninger og slidspor, pletter og skjolder, og så de uundgåelige ridser og småskrammer fra dagligdags brug.

Det er typisk olierede og sæbe behandlede trægulve som lider under hverdagens slid. Træværket i denne type gulve nyder nemlig ikke samme beskyttelse som træværket i lakerede eller malede trægulve. Hvor et trægulv som er kapslet inde under et tykt lag maling, lak eller fernis vil være særdeles godt beskyttet vil et olieret eller sæbe behandlet trægulv være temmelig sårbart.

Derfor gælder det om at pleje trægulvet gennem hyppig vask med særlig sæbe. Forsømmes denne rutine blot et par uger i streg vil forfaldet hurtigt indtræde. Og så er der ingen vej uden om en gulvafslibning.

Hvornår skal jeg vælge en gulvafhøvling?

En gulvafhøvling kommer først på tale hvis gulvet er beskadiget, for eksempel som følge af vandskade. En sådan kan nemlig forårsage dybe revner i træværket samt buler og deciderede niveau forskelle i gulvet. Disse skader kan kun udbedres ved hjælp af en gulvafhøvling. Og en sådan skal altid foretages af en faglært gulvmand.

Hvis du ønsker yderligere information omkring gulvafhøvling, gulvafslibning og efterbehandling af gulv kan du læse videre på https://hushaveideer.dk/undgaa-de-typiske-fejl-naar-du-sliber-gulvet-selv/ 

Flere Nyheder