single-image

Derfor er det en tricky sag at få lavet et godt pasfoto

Det er især en svær ting at stille sig tilfreds med, når man selv bliver nødt til at acceptere det endelige resultat, som skal gøre det ud for det pasbillede, man skal leve med at beskue i ens pas de næste mange år.

Derfor er det også en sjov fest-øvelse og et tillidspørgsmål, når man viser ens pasbillede frem til andre eller for den sags skyld, når man viser kørekortbilledet frem.

Selv de “kortlevede” pasbilleder gør, at man kan spotte en betragtelig udvikling i ens udseende, fra man fik taget billedet og til nu, fordi man netop udvikler sig i de yngre år – og selv de “ældre” pasbilleder, som man forventer at skulle bruge i mange år, fordi ens ansigtstræk ikke udvikler sig så meget, kan være pinlige at se på.

For ens hår og andet træk ved krop ændrer sig jo, og det er ikke lige alt ved det, som man er glad for at se tilbage på.

Så hvis man for eksempel før i tiden skulle have lavet et pasfoto i Ishøj, fordi man boede her eller i nærheden, så var man noget benovet over at se, når man trådte ind i et studie, hvor man fik lavet den slags billeder – og det er blot et par årtier siden, vi taler om.

Selv hvis det var den slags foto-bokse, man bare trådte ind i og fik taget et pasbillede, så var man imponeret over, den teknik som de fik havde adgang til.

Nu om dage kan de fleste jo tage billeder selv med relativ dyr teknik, og ikke nok med det så kan man tage næsten uendelige billeder, da man jo ikke bruger film eller lignende til den slags!

Og man har filtre; positurer, man vil stå i, den rette vinkel, baggrund, smil, beskæring af kroppen med videre og så videre – men den slags må man ikke med ens pasfoto i Ishøj eller andre steder i landet for den sags skyld.

Der er nemlig specifikke krav til den slags, og det gør ofte, at man ender med at have noget, der minder om et forbryderfoto som resultat.