Bliv klog på forhånd på kulturen, hvor du skal hen med en afbudsrejse

08 juli 2021 Anders Lundtang Hansen
Bliv klog på forhånd på kulturen, hvor du skal hen med en afbudsrejse

Når man tager på en afbudsrejse, er det som regel med så kort varsel, at der er en masse ting, som man skal nå at have styr på såsom, om man har indrejsetilladelse, godkendte rejsedokumenter og den rette vaccination.

Nogle gange kan man nå at få styr på det, og ellers må man se, om man kan få lov til at rejse ind alligevel uden visse af disse ting.

Så skal man jo også nå at pakke til rejsen med lige de mest nødvendige ting og eventuelt lidt ekstra – og man skal jo gerne have plads til souvenirs på vejen hjem.

Man skal jo også se på, hvor man skal sove på rejsedestinationen, hvad man kan opleve og så videre.

Kulturen glæder man sig til at møde og blive klog på, som man begynder at begå sig dette sted.

Men det kan være meget smart lige at sætte sig ind i på forhånd.

Kend kulturen forud for en afbudsrejse

Man taler jo om kulturchok, og nogle gange er det på den positive måde, men derfor er det også godt lige at læse op på, hvordan kulturen er det sted, hvor man skal hen, så man undgår de negative oplevelser.

Man kan nemlig have den indstilling, at nogle tegn og signaler er universelle, men som man så ikke kender det sted, hvor du skal hen – eller det betyder det stik modsatte!

Så ender man med at fornærme nogle, selvom det slet ikke var ens intention – tværtimod!

Nogle steder i verden kan det være lige så skandaløst og på linje med at bryde loven, og den slags situationer skal man jo gerne undgå at ende i.

Så udover alle de nødvendige fornødenheder, som du skal nå at sætte sig ind i, så bør du også lige læse op de vigtigste kulturforskelle, og hvad man ellers skal være obs på, når man kommer frem.

Flere Nyheder