Beton- og epoxygulve hitter

11 april 2022 Maya Hindsberg

advertorial

Betongulve – sammen med epoxygulve – er blevet utroligt populære hos danskerne, fordi de ikke alene har en stor slidstyrke og fugefri overflade, men også fordi der er så mange farvemuligheder, og så skader det heller ikke, at det giver den der newyorkerstil, som mange er glade for. Med newyorkerstil menes der det industrielle udtryk, som er blevet mere og mere populært. 

Normaltvis er betongulve blevet brugt i fabrikker, parkeringskældre og værksteder, hvor den slidstærke og robuste overfalde har været nødvendig. I dag er det dog populært i indretning, fordi det kan virke som en god udligner til den ellers meget træfyldte skandinaviske stil men også fordi beton kan være ganske neutralt, og det kan give møblerne mulighed for rigtigt at komme i fokus. Andre er også glade for det faktum, at man ikke behøver tage stilling til fugefarve og fugestørrelse.

betongulv

Lav ikke dit epoxy- eller betongulv selv

Hvis du står og overvejer et betongulv eller epoxygulv, så er det ikke noget, man anbefaler, at du gør selv. Det er nemlig en forholdsvis kompliceret proces med tokomponentmaterialer, som ikke alene skal blandes i de rigtige mængder, men også fordi materialet hærder hurtigt, og man skal derfor arbejde effektivt, når overfladerne skal dækkes. 

Vær dog opmærksom på, at et ægte, råt betongulv er noget, du er nødt til at medtænke i en ny bolig, fordi beton er et tykt og tungt materiale, og det er derfor ikke lige til at lave oven på et eksisterende gulv. Det er også vigtigt, at du får lukket overfladen af dit betongulv med enten voks eller en polering, fordi beton ellers suger væske og skidt til sig. 

En anden mulighed er et gulv af en form for hærdeplast eller selvnivellerende beton. Det er ofte lagt ovenpå et cementgulv, men det kan også lægges ovenpå træ eller stengulve. Særligt hærdeplast gulve kan give dig en masse kreativ frihed.

Flere Nyheder